Феноменален десерт с бисквити и банани, върви най-добре с чаша кафе
Ако вече сте запленени от вкуса на класическото тирамису, тази разновидност с банани ще ви очарова приятно. Сочната консистенция на бананите се вписва чудесно в пухкавите слоеве маскарпоне, напоените с кафе бишкоти и вкуса на горчивото какао.
Бананмису
Продукти:
- 300 г бишкоти
- 250 мл силно кафе (еспресо)
За крема:
- 400 мл заквасена сметана
- 500 г маскарпоне
- 50 г пудра захар
- 3-4 банана
- какао на прах
Начин на приготвяне:
Отделно се разбива заквасената сметана и се добавя захарта. Добавете маскарпонето и смесете на крем. Оставете да се охлади добре.
Снимка: Pinterest
Бананите се разполовяват по дължина.
Напоете бишкотите с кафе и ги наредете в подходящ съд, след това подредете бананите върху тях, след което покрийте с крема. Повтаряйте процеса, докато изчерпите целия материал.
Снимка: Pinterest
Тирамисуто се оставя в хладилника да се охлади за няколко часа, най-добре цяла нощ, след което се поръсва с какао.
Да ви е сладко!
Снимка: Pinterest