Това е един от най-лесните начини за приготвяне на торта с шоколад, банани и бишкоти . Всички обичаме да си похапваме вкусни торти и сладкиши, а с идването на лятото и топлото време ни харесват и леките десерти , за които не е необходимо пускане на фурната.
За някои това е сладоледът, защото е най-освежаващ, когато външните температури са много високи. Тази шоколадова торта с банани и бишкоти ще ви освежи по същия начин, защото не е тежка, а комбинацията от съставки е наистина печеливша. Ето какво ви трябва, за да си приготвите лесната и вкусна Бишкотена торта с банани и шоколад :
Бишкотена торта с банани и шоколад
Продукти:
За крема:
- 1,5 л прясно мляко
- 100 г нишесте
- 180 г пудра захар
- 50 г разтопено масло или маргарин
- 220 г шоколад
- 400 г банани (3 банана)
- 5 яйца
И още:
- 300 г бишкоти
- 200 мл мляко за потапяне
- 50 г млечен шоколад
Приготвяне:
Бишкотите се потапят за кратко в прясно мляко със стайна температура и се нареждат една до друга във форма с размери 20х20 см (или приблизително). За първия ред ще ви трябват 16 бишкоти, подредени в два реда по 8.
Обелете бананите и ги нарежете на кръгчета с приблизително еднаква дебелина. Наредете бананите плътно върху бисквитките, едно колело до друго. Счупете 5 яйца в дълбока купа и ги разбийте с кухненска тел.
В друга купа смесете нишестето и пудрата захар, след което ги добавете към разбитите яйца. Разбъркайте, докато се смесят съставките, след което добавете 50 г разтопено масло. Продължете да бъркате още малко, докато маслото се абсорбира.
Изсипете цялото съдържание в 1,5 литра мляко и разбъркайте. Сложете тенджерата да се загрява на средно-умерена температура и бъркайте непрекъснато, докато заври и се сгъсти.
След това го оставете настрана и докато е още горещ, добавете 220 г черен шоколад, начупен на кубчета.
Разбъркайте докато се разтопи и стане гладък. Бананите и бишкотите се заливат с половината от топлия крем. Разнесете равномерно и заравнете. Отгоре се нареждат още един ред бишкоти, също напоени за кратко в мляко. Върху тях се нареждат резенчета банан и се заливат с втората половина от крема.
Заравнете и оставете тортата в хладилник за час да се охлади и стегне.
След това внимателно отстранете ринга и отгоре настържете 50 г млечен шоколад или украсете по желание.
Да ви е сладко!