Бананов пай
24 Октомври 2014
7998
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
За тестото:
В купа смесете смлените бадеми, содата, смления слънчоглед, солта и канелата. Добавете малко масло и вода и замесете тесто. Месете, докато стане еднородно. След това сложете тестото във форма за пай и го притиснете към дъното и стените, докато покрие равномерно цялата повърхност на формата. Пъхнете го да се пече в предварително загрята фурна. Когато е изпечен, оставете го хубаво да се охлади.
За пълнежа:
В купа намачкайте единия банан. След това разбийте сметаната и с лъжица я объркайте с банана. За по-добър вкус може да добавите и лъжичка канела.
Нанесете пълнежа върху предварително охладената кора. Отгоре нарежете другия банан на кръгчета. Така приготвения пай пъхнете в хладилник, за да се охлади добре.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари