Пресейте брашното с бакпулвера и канелата. Отделете 4 фурми, а останалите поставете в съд, добавете лимоновия сок, настърганата кора и добавете 90 мл вода и поставете на огъня. След като кипне, намалете огъня и варете около 5 минути, докато омекнат фурмите. Леко охладете и разбийте в кухненски робот на гладко пюре. Разбийте двата банана също на пюре. Разбийте маслото със захарта до побеляване, добавете банановото пюре и яйцата, продължете да разбивате като постепенно добавяте пресятото брашно. Накрая с леко бъркане прибавете и пюрето от фурми към банановата смес.
Намажете форма (с обем 1.1 л) с масло.
Изсипете внимателно тестената смес и изравнете повърхността. Нарежете отделените фурми на тънки ивички и ги посипете отгоре. Може да доукрасите по желание с натрошени сурови ядки, или пък да ги добавите към вече готовото тесто. Печете кекса в оредварително загрята фурна до 160 градуса около 1 – 11/4 час. Оставете да изстине във формата около 15 минути, извадете и охладете.
Може да съхранява в плътно затворена кутия до 1 седмица и е подходящ за замразяване.
Бананов сладкиш с фурми
4 Септември 2012
26702
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари