1 чаша сурови бадеми
4 малки банана (общо около 300 гр.)
6-8 почистени от костилката фурми (около 150 гр.) - може да ги накиснете предварително, ако са сухи
2 ч.л. канела
1 ч.л. екстракт ванилия
1/4 ч.л. морска сол
1 ч.л. оцет
1 ч.л. сода бикарбонат
6 с.л. кокосово брашно
Загрейте фурната на 175 градуса. Използвайте силиконова форма за хляб (или покрийте обикновена форма с хартия за печене, или я намазнете и набрашнете) с диаметър около 23х33 см.
Сложете бадемите в кухненски робот и ги смелете на брашно (около 2-3 минути). Прибавете всички останали продукти (без кокосовото брашно) и смелете за още 1 минута. С вилица разбийте евентуалните бучки в кокосовото брашно и го добавете към сместа. Разбивайте 30-тина секунди в робота.
По желание на дъното на формата може да поръсите малко сурови бадеми.
Излейте тестото в приготвената форма и изпечете хляба за 55-65 минути, като проверявате готовността му със суха клечица.
Поднесете банановия хляб на резени, намазани с масло и конфитюр по желание!