Тесто:
6 яйца
6 с.л. брашно
6 с.л. захар
1/2 бакпулвер
малко олио (на око)
3 с.л. какао
100 мл прясно мляко
За сиропиране:
100 мл прясно мляко
3 с.л. ром
За крема:
3 бр. пудинг ванилия
1 л прясно мляко
150 гр. масло
6 с.л. захар
И още:
250 мл течна сметана
банани (на вкус)
1. Разделете жълтъците от белтъците и разбийте жълтъците със захарта. Добавете брашното с бакпулвера и млякото, и малко олио. Разбийте до кремообразна смес. Добавете 3 с.л. какао.
2. Накрая с дървена лъжица добавете разбитите на сняг белтъци и изсипете сместа в подходяща тава. Сложете да се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна и печете около 20 минути. Охладения леко блат сиропирайте със смес от свареното мляко и рома. Щом блатът напълно се охлади, покрийте го с нарязани банани.
4. Сварете пудинга според инструкциите на опаковката и оставете да изстине леко. Добавете добре разбитото масло и объркайте. Излейте крема върху бананите, заравнете и оставете да изстине напълно. След това разбийте сметаната и я намажете на дебел пласт над крема.
Сервиране:
По желание може да залеете сладкиша и с разтопен шоколад или да поръсите с настърган шоколад, ядки, кокос и пр.