1 чаша намачкани, много добре узрели банани
1/3 чаша кисело мляко (или пълномаслено прясно мляко или заквасена сметана)
3/4 чаша захар
2 големи яйца, разбити
1/2 чаша зехтин (или олио)
1 ч.л. екстракт ванилия
1 3/4 чаши брашно
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
1/2 чаша натрошен шам-фъстък
Загрейте фурната на 170 градуса и намазнете тавичките, в които ще печете. В купа смесете бананите, млякото, захарта, яйцата, мазнината и ванилията, докато стане еднородна смес. В по-голяма купа разбъркайте добре брашното със содата и солта, след това излейте отгоре мокрите съставки и бъркайте, докато се смесят много добре, след което прибавете шам-фъстъка. Разпределете сместа равномерно между тавичките, които сте подготвили, и изпечете блатовете, докато позлатеят ръбчетата (може да направите тест със суха пръчица) - времето за печене е около 20-30 минути.
Оставете ги да се охладят напълно върху решетка, след което изрежете от блатовете с метални формички бисквитки, или просто ги нарежете на пастички.