Винаги страхотна комбинация от банан и кремообразен ванилов пудинг. Специално за вас даваме рецептата за тази вкусна кремообразна торта - Банана фантазе .
Банана фантазе
Продукти:
6 яйца
6 супени лъжици брашно
6 лъжици захар
1/2 бакпулвер
малко масло (на око, не прекалено много)
3 супени лъжици какао
100 мл прясно мляко
За сиропиране:
100 мл прясно мляко
3 супени лъжици ром
Крем:
3 ванилови пудинга
1 л мляко
150 г масло
6 супени лъжици захар
Допълнително:
250 мл сладка сметана за разбиване
4 банана
Приготвяне:
Отделете жълтъците от белтъците и разбийте жълтъците със захарта на пяна.
Добавете пресятото брашно и бакпулвера, млякото и олиото, разбъркайте в кремообразна маса.
Накрая добавете 3 супени лъжици какао.
Разбийте белтъците на твърд сняг и внимателно ги комбинирайте с какаовата маса.
Сложете в загрята фурна на 180 градуса и печете 20 минути.
Залейте прясно изпечения блат с варено мляко, към което сте добавили рома.
Оставете да изстине и след това поставете нарязани банани върху цялата площ на блата.
Сварете пудинга и го оставете да изстине, добавете мекото масло към охладения пудинг и разбийте добре.
Залейте с крема бананите и оставете да стегне.
Накрая украсете тортата с бита сметана.
Може да я залеете с разтопен шоколад за финален щрих или просто да поръсите с настърган шоколад.
Желаем ви добър апетит! :-)