Баница, бъркана с лъжица! Само така не я бях правила, но се получи по-вкусно, отколкото очаквах - друга рецепта не признавам!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Баница, бъркана с лъжица! Само така не я бях правила, но се получи по-вкусно, отколкото очаквах - друга рецепта не признавам!
Баница, бъркана с лъжица! Само така не я бях правила, но се получи по-вкусно, отколкото очаквах -...
5473
Източник: За Жената
Баница, бъркана с лъжица! Само така не я бях правила, но се получи по-вкусно, отколкото очаквах - друга рецепта не признавам!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази лесна баница е олицетворение на удобството в кухнята – без месене, без сложни техники, просто бъркане с лъжица и направо във фурната.

С кремообразна текстура и богат вкус, тя е идеална за натоварените дни, когато времето е ограничено, а желанието за домашно приготвена храна е голямо.

Семпла, но впечатляваща – тази баница ще стане ваш съюзник в кулинарните ви приключения. Ето какво ви трябва за вкусната Баница, бъркана с лъжица :

баница с лъжица

Снимка: Pinterest

Баница, бъркана с лъжица

Продукти:

  • 4 яйца
  • 400 гр.
кис.мляко
  • 100 мл олио
  • 1 чаена лъжичка сода бикарбонат (или бакпулвер в брашното)
  • 300 гр. извара или обезсолено сирене
  • 250 гр. брашно
  • 100-150 гр. настърган кашкавал за отгоре
  • Приготвяне:

    В голяма купа се разбиват яйцата и се добавя киселото мляко, разбъркано със содата, като се разбърква, докато сместа се активира лесно.

    Добавете олиото и продължете да разбърквате равномерно.

    олио в яйцата

    Снимка: Pinterest

    Постепенно добавете брашното, лъжица по лъжица, като внимавате да няма бучки.

    Поръсете сиренето/изварата директно в сместа и разбъркайте, за да се разпредели равномерно. Намаслете или постелете с хартия за печене средно голяма тава.

    Изсипете течната смес, като заравнявате повърхността с лъжица. Завършете с обилен слой настърган кашкавал за хрупкава текстура.

    Поставете тавата в предварително загрята фурна на 180°C. Печете 35-40 минути, или докато повърхността стане златисто кафява.

    бърза баница без кори

    Снимка: Pinterest

    Оставете баницата да почине 5-10 минути преди да я разрежете. Сервирайте я топла, със свежа сезонна салата или кисело мляко за балансирано хранене.

    Забележка: Тази рецепта е адаптивна – заменете част от сиренето със ситно нарязани билки или зеленчуци за допълнителен слой вкус и текстура, без да правите компромис с простотата на приготвяне.

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft