Баница за майки-отличници! Децата я обожават, татковците искат допълнително:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Баница за майки-отличници! Децата я обожават, татковците искат допълнително:
Баница за майки-отличници! Децата я обожават, татковците искат допълнително:
55988
Баница за майки-отличници! Децата я обожават, татковците искат допълнително:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е любимата баница на моите деца и на съпруга ми! И изобщо не ми тежи, че сама приготвям корите - става бързо и лесно, не чакаш да втаса и не ги правиш тънки като вестник.

Дори и най-неопитните домакини ще могат да се похвалят пред домашните с тази баница за майки-отличници . Всеки наистина ще си помисли, че сте професионалист в тестото, толкова е просто. Ще ви трябват следните съставки:

Баница за майки-отличници

Продукти: 

  • 500 г брашно
  • 2 яйца
  • 75 мл олио
  • 250 мл мляко
  • 70 г нишесте (или брашно)
  • 100 г масло
  •  200 г твърдо сирене
  • още 2 яйца за плънката
  • 200 г прясно сирене
  • 10 г копър
  • 10 гр. млад див лук
  • и още 200 мл прясно мляко
  • сол според нуждите

Приготвяне: 

В по-дълбока купа се замесва тестото по следния начин. Направете кладенче в средата и добавете 1 чаена лъжичка сол, около 10 гр. Счупете две яйца, добавете олиото и 250 мл мляко. Започнете да смесвате съставките с шпатула и когато започне да се образува тесто, го омесете с ръце.

тесто в купа

Замесете фино и меко тесто, нелепнещо под пръстите, което не трябва да се разпада. Не е нужно да чакате да втаса, а веднага го прехвърлете върху набрашнен плот и го разделете на три равни части. Всяка част разточете с ръка на тънко руло и след това нарежете на 14 равни части.

банично тесто

парчета тесто

Оформете топчета от всяка порция тесто и ги съхранявайте отделно в 3 купички. Трябва да имате еднакъв брой топки тесто и на трите места. Покрийте ги с прозрачно фолио и ги оставете да починат 10 минути, докато приготвите плънката.

топчета тесто

ЗА ПЛЪНКАТА: Настържете сиренето, след което го смесете с яйцата, посолете и добавете 200 г натрошено прясно сирене. Според количеството сол в сиренето и изварата преценете колко ще трябва да добавите. След това добавете ситно накълцан пресен копър (или сух) и ситно нарязания пресен лук. Комбинирайте.

Започнете да разточвате топките с точилка на тънък кръг, като добавяте нишесте или брашно, за да не лепне тестото. Подредете ги като палачинки, една върху друга, всяка част отделно, за да се получат 3 големи кули от тесто. Поръсете по малко нишесте или брашно между всяко тесто.

Поставете първата купчина кора в намаслена тава и покрийте с една част от плънката.

плънка лук и сирене

Отгоре поставете втората част, т.е цялата купчина и накрая завършете с третата. Нарежете баницата директно във формата с нож на кубчета и намажете с разтопеното масло.

баница отличници

нарязана баница

баница с масло

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути, след което се изважда и се залива с мляко.

баница залята с мляко

 Връща се да се пече на същата температура за още 15 минути, след което отново се разделят предварително нарязаните парчета с нож. 

баница с мляко

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft