Баница за перфектни мами: Децата я обожават, а татковците не й прощават!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Баница за перфектни мами: Децата я обожават, а татковците не й прощават!
Баница за перфектни мами: Децата я обожават, а татковците не й прощават!
104682
Баница за перфектни мами: Децата я обожават, а татковците не й прощават!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази баница беше толкова сочна, че още не бяхме я изяли, когато вече месех тесто за втора доза! Хубаво е да не чакате тестото да втаса, а веднага да разтеглите корите, да ги напълните и да ги изпечете. Всеки ще я хареса, особено децата.

Дори и най-неопитните домакини ще могат да се похвалят пред домашните с тази Баница за перфектни мами . Всеки наистина ще си помисли, че сте професионалист в тестото, толкова е просто. Ще ви трябват следните съставки:

Баница за перфектни мами

Продукти: 

  • 500 г брашно
  • 2 яйца
  • 75 мл олио
  • 250 мл прясно мляко
  • 70 г нишесте (или брашно)
  • 100 г масло
  • 200 г твърдо сирене
  • още 2 яйца за плънката
  • 200 г прясно сирене
  • 10 г копър
  • 10 г див лук
  • още 200 мл прясно мляко
  • сол според нуждите

Приготвяне: 

В по-дълбока купа се замесва тестото по следния начин. Направете кладенче в средата на брашното и добавете 1 чаена лъжичка сол, около 10 гр. Счупете две яйца, добавете олиото и 250 мл мляко. Започнете да смесвате съставките с шпатула и когато започне да се образува тесто, го омесете с ръце.

оформяне тесто

брашно и мляко

Замесете фино и меко тесто, нелепнещо под пръстите, което не трябва да се разпада. Не е нужно да чакате да втаса, а веднага го прехвърлете върху набрашнен плот и го разделете на три равни части. Всяка част разточете с ръка на тънко руло и след това нарежете на 14 равни части.

меко тесто

тесто на части

Оформете топчета от всяка част и съхранявайте отделно в 3 купчинки. Трябва да имате еднакъв брой топки тесто и на трите места. Покрийте ги с прозрачно фолио и ги оставете да починат 10 минути, докато приготвите плънката.

тесто на топки

ЗА ПЛЪНКАТА: 

Настържете сиренето, след което го смесете с яйцата, посолете и добавете 200 г натрошено прясно сирене или извара. Според количеството сол в сиренето и изварата преценете колко ще трябва да добавите. След това добавете ситно накълцан пресен копър (или сух) и ситно нарязания пресен лук. Комбинирайте.

Започнете да разточвате топките с точилка на тънък кръг, като добавяте нишесте или брашно, за да не лепне тестото. Подредете ги като палачинки, една върху друга, всяка част отделно, за да се получат 3 големи кули от тесто. Поръсете по малко нишесте или брашно между всеки нов слой тесто. След това изтънете с точилка всяка купчина кори, така че да се получат три кръга тесто с размера на тавата, в която ще печете баницата:

кори купчина

кори с масло

Поставете първата кора в намаслена тава и намажете с масло, след което покрийте с една втора от плънката. 

баница с плънка

Отгоре поставете втората част, намажете с масло, покрийте с останалата плънка и накрая завършете с третата кора. 

плънка върху баница

Нарежете баницата директно във формата с нож на кубчета и намажете с разтопеното масло.

баница нарязване

баница с масло

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути, след което се изважда и се залива с останалите 200 мл мляко.

баница заливка

баница с прясно мляко

Връща се да се пече на същата температура за още 15 минути, след което отново се разделя по предварително нарязаните парчета с остър нож. 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft