1 цяло пиле (1.250 кг) или пилешки гърди 900 гр.
1 чаена чаша ориз
3 връзки пресен лук
връзка джоджен
връзка магданоз
черен пипер
125 гр. масло
8 бр. точени кори (фини или домашни)
Измийте добре пилето и го сварете, докато месото започне да се отделя от костите. Хубаво отделете месото и го накъсайте или нарежете на ситно. Обелете, измийте и нарежете ситно лука, след това го задушете в предварително загрято масло (2/3 от общото количество). Щом поомекне, добавете измития ориз и залейте с 3 чаши от бульона, в който е вряло пилето. Варете на бавен огън, докато оризът омекне и попие течността. След това овкусете с нарязаните подправки, черен пипер и сол на вкус, и добавете накъсаното/нарязано пилешко месо.
Разтопете останалата 1/3 от маслото, намажете с част от него дъното на тавичката, в която ще печете, и подредете 4 бр. от корите, като мажете с масло между тях. Върху последната кора разпределете готовата плънка и покрийте с останалите кори, като отново мажете с разтопено масло всяка от тях. Подвийте краищата на корите навътре, така че да се получи ръбче и да се запечата добре плънката. Печете в загрята предварително фурна с вентилатор около 20-30 минути, докато корите се изпекат до приятен златисто-кафяв цвят.