Баница от точени кори с пиле

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Баница от точени кори с пиле
Баница от точени кори с пиле
admin
Добавена от: admin
30189
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 цяло пиле (1.250 кг) или пилешки гърди 900 гр.
1 чаена чаша ориз
3 връзки пресен лук
връзка джоджен
връзка магданоз
черен пипер
125 гр. масло
8 бр. точени кори (фини или домашни)

Измийте добре пилето и го сварете, докато месото започне да се отделя от костите. Хубаво отделете месото и го накъсайте или нарежете на ситно. Обелете, измийте и нарежете ситно лука, след това го задушете в предварително загрято масло (2/3 от общото количество). Щом поомекне, добавете измития ориз и залейте с 3 чаши от бульона, в който е вряло пилето. Варете на бавен огън, докато оризът омекне и попие течността. След това овкусете с нарязаните подправки, черен пипер и сол на вкус, и добавете накъсаното/нарязано пилешко месо. 
Разтопете останалата 1/3 от маслото, намажете с част от него дъното на тавичката, в която ще печете, и подредете 4 бр. от корите, като мажете с масло между тях. Върху последната кора разпределете готовата плънка и покрийте с останалите кори, като отново мажете с разтопено масло всяка от тях. Подвийте краищата на корите навътре, така че да се получи ръбче и да се запечата добре плънката. Печете в загрята предварително фурна с вентилатор около 20-30 минути, докато корите се изпекат до приятен златисто-кафяв цвят. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft