Страхотно предложение за вкусна и обилна закуска е тази баница с варени кори и три вида сирене . Всички обичаме баница, но този път я опитайте приготвена по тази рецепта и ще останете доволни. Процедурата не е никак сложна. Тази баница е толкова сочна, че буквално се топи в устата. Всеки ще ви поиска рецептата за Варена баница с три вида сирене:
Баница с варени кори и три сирена
Продукти:
6 яйца
50 мл вода
1 чаена лъжичка сол
650 г брашно
За плънката:
300 г овче сирене
300 г моцарела
300 г кашкавал/твърдо сирене
150 г разтопено масло
Приготвяне:
В по-дълбока купа счупете шестте яйца, добавете сол и ги разбийте с бъркалка. След това добавете вода и постепенно започнете да добавяте брашното.
Цялото брашно ще попие в яйцата - месете тестото няколко минути, докато стане компактно. Покрийте го с найлоново фолио и го оставете в хладилник за 10 минути да почине. След това омесете тестото върху работна повърхност (не е нужно да добавяте повече брашно, тестото е твърдо, но се получава добре).
Разделете го на осем равни части. Оформете топка от всяка част. След това с помощта на точилка разточете всяко топче на колкото можете по-тънка кора, която трябва да е по-голяма от тава с размери 35х20 см. В такава тава ще се редят корите.
След това се пригответе за следващата стъпка – приготвяне на корите. Сложете вода на огъня да заври в една тенджера, а в друга дълбока купа сложете студена вода и я поставете близо до котлона. От общо осем кори само седем трябва да се приготвят по следния начин:
Вземете тънко разточената кора и я пуснете във вряща вода да ври точно една минута. Извадете с решетъчна лъжица и веднага я пуснете в купа със студена вода. Повторете това с всичките седем кори. От време на време можете да замените студената вода с прясна, добре охладена вода, ако смятате, че вече не е достатъчно студена.
В отделна купа наредете отцедените кори. Намажете тавата с мазнина, след което наредете една намачкана кора и я намажете с разтопено масло. По същия начин се нареждат още две кори (общо три на дъното), след което се разстила от сместа от настъргани сирена и кашкавал.
Редувайте плънката от корите, докато стигнете до шестата кора. Върху нея поставете седмата, също намазана с масло. Отгоре поставете последната кора (която не е сварена), опънете я и избутайте краищата навътре.
След това нарежете баницата на парчета и я намажете с разтопено масло. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути.
Повторете разрезите и сервирайте.