Баница с готово тесто и гъби
30 Март 2012
22458
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 пакет готово тесто
За плънката:
500 гр. гъби
1 глава кромид лук
2 с.л. зехтин
сол на вкус
млян черен пипер
1 с.л. чубрица
1/2 с.л. брашно
200 гр. кашкавал
Готовото тесто се разделя на две топки. Едната от тях се разточва или се разстила тънко в намазнена тавичка.
Плънката се приготвя, като гъбите и лукът се нарязват на ситно и се изпържват в зехтина. Прибавя се брашното, овкусява се със сол, черен пипер и чубрица. Сваля от огъня. Върху разстелената кора се разпределя плънката, поръсва се с 2/3 от настъргания кашкавал и отгоре се слага другата разточена половина от тестото. Заглажда се с мокра ръка и се поръсва с останалият кашкавал. Пече се в предварително загрята на 180 °C фурна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари