Баница с гъби и домашни кори

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Баница с гъби и домашни кори
Баница с гъби и домашни кори
admin
Добавена от: admin
23606
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Брашното се пресява.
Оформя се на венец, в средата на който се слагат солта, оцетът и хладка вода.
Замесва се тесто, което се меси, докато се изглади.
Разделя се на две топки.
Тестените топки, намазани с масло и покрити с хартия и кърпа, се оставят да почиват около 20 минути.
След това всяка топка се разточва на кора.
Кората се намазва с масло.
В средата й се отрязва кръг, а периферната й част се нарязва на трапецовидни парчета.
Тези парчета се нареждат едно върху друго и се разточват на кора, която се слага върху тава, леко намазана с масло.
Върху кората се ръси плънка от стритото сирене, разбитите яйца и гъбите, сварени, нарязани на дребно и задушени.
Плънката се ръси с черен пипер и се покрива с втората кора, приготвена както долната кора.
Горната кора, която е по-голяма, при полагането й върху плънката се нагъва с помощта на точилка.
Тя се поръсва с мазнина и една шепа студена вода.
Баницата се пече в умерена пещ, поднася се топла.
Преди да се сложи да се пече, може да се поръси отгоре с част от гъбите. 

Забележка:

Плънката може да се приготви от запържен лук, към който се прибавят сварените и нарязани на дребно гъби; като се задушат гъбите, сместа се поръсва със сол и черен пипер.
Получава се „бюрек от гъби".
Гъбите може само да се задушат, без да се варят. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft