1 пак. фини кори за баница (20-тина листа)
1/3 чаша разтопено масло
4 големи домата, почистени от семето и нарязани на резени около 0,5 см.
1/2 голяма глава лук, нарязана на полумесеци
1/4 чаша босилек, нарязан на ивички
2 чаши настъграно сирене
1 чаша майонеза
3 с.л. настърган пармезан
1 скилидка чесън, настъргана или счукана
1/8-1/4 ч.л. люта чушка - ситно смляна, без семето (по желание)
Загрейте фурната на 175 градуса.
Нарежете доматите и почистете от семките, сложете ги върху хартиени салфетки, за да се попие излишната течност. Смесете настърганото сирене, майонезата, пармезана, чесъна и лютата чушка в голяма купа; разбийте сместа с миксер, докато стане хомогенна; оставете настрана.
Намажете дъното и стените на правоъгълна форма 20х20 см. с масло. Сложете 2 пласта от корите и намажете с масло; повторете с още 2 листа, докато наредите общо 10 листа. Поръсете половината от лука, 2 с.л. от босилека и половината домати; повторете с останалия лук, босилек и домати. Върху доматите разпределете сместа със сиренето. Подредете още 10 листа по същия начин. Нарежете с остър нож на квадрати.
Изпечете готовата баница в загрятата на 175 градуса фурна за около 1 час. Оставетет да се охлади 30-тина минути, преди да нарежете, или охладете за цяла нощ и я нарежете студена.