Баница с домашно точени кори

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Баница с домашно точени кори
Баница с домашно точени кори
admin
Добавена от: admin
50212
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

яйца – 3 бр.
прясно мляко – 1 ч. ч.
сирене – 300 гр.
масло – 1 пакетче
мая
сол – 1 ч. л.
захар – 1 ч. л.
брашно  

Маята се разтваря със солта и захарта. Замесва се меко тесто. Оставя се да втаса 20 - 30 минути. Дели се на няколко равни части.

Точат се кори около 5 мм дебелина. Всяка кора се маже с масло и сирене. Навиват се спирално и се редят в намазана с олио тава, добре е да е по - дълбока, иначе тръгва навън. Оставят се да втасат при стайна температура около 25 градуса. Намазва се с жълтък и се пече.

След като се изпече се покапва със студена вода за да стане хрупкава горната коричка, може да се завие с мокра кърпа.

Реже се след като изстине за да може да се пипа с ръце, без да пари. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft