Баница с домашно точени кори
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
21 Май 2013
72514
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
От изброените продукти се омесва тесто по стандартния начин. Оставя се да втаса, докато удвои обема си. Тестото се разделя на четири части. Всяка една от тях се разточва на дебела кора. Разточва се първата кора, отгоре се намазва с краве масло, маргарин или олио и се поръсва със сирене. Разточва се втората и се слага върху първата.Така се процедира и с останалите кори, като последната не се маже с мазнина и не се поръсва със сирене. Режат се ленти. Хващат се двата им края и се усукват. Подреждат се в намазана тава - на охлювче. Оставя се отново да втаса. По желание може да се намаже с жълтък. Пече се при температура 160 -180 градуса в предварително загрята фурна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари