Обелете и нарежете картофите на малки кубчета. Сварете ги в подсолена вода, докато поомекнат (но без да са напълно готови) и отцедете. Лука и чесъна нарежете на много дребно, а доматите - настържете или нарежете на малки парченца. В дълбок тиган сложете да се загреят 4 с.л. олио и в тях запържете каймата, като я раздробявате с дървена лъжица. Намазнете тавичката, в която ще редите баницата. Подредете първите 3 кори, като ръсите с по малко олио между тях. Отгоре им разпределете половината от картофите, както и половината лук, чесън, домати и магданоз. Поръсете с половината риган, черен пипер и сол и покрийте с половината запържена кайма. Наредете отгоре им още 3 от корите, като отново ги намазнявате, след това повторете с останалите количества от продуктите в същия ред. Завършете баницата с последните 3 кори, напръскайте я добре с олио и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 30-тина минути или докато се зачерви добре. Към края на печенето (5 мин. преди да я извадите) намажете с разбит жълтък и поръсете с настъргания кашкавал. Допечете до готовност на кашкавала.
Баница с кайма и картофи
12 Декември 2013
57464
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари