Баница с месо
8 Февруари 2012
28746
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Сложете на огъня да заври водата с олиото, содата и солта. След като заври, отстранете сместа от огъня и веднага добавете, като не спирате да бъркате, колкото е необходимо брашно за тесто за точене. Разделете го на две половини и разточете едната. Разстелете я в намазнена тавичка.
Отделно задушете нарязаното на парченца месо заедно с наситнения лук в мазнината и го подправете с черен пипер на вкус. С получената смес покрийте равномерно кората. Разточете и другата част и я сложете върху месната плънка. Набодете баницата с вилица на няколко места и я изпечете в умерена фурна.
Баницата може да приготвите и с готови кори - за предпочитане домашно точени (по-дебели).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари