500 гр. кори за баница
600 гр. кайма
2 глави лук
200 мл бира
200 мл прясно мляко
200 мл минерална вода
4 яйца
50 мл олио
2 супени лъжици доматено пюре или кетчуп
1-2 супени лъжици смесени сухи подправки
черен пипер на вкус
Почистете лука и го нарежете на кубчета. Запържете го в горещо олио. След това добавете каймата и задушете, като от време на време наливате малко вода, докато месото омекне, а излишната течност се изпари. Преди края добавете пюрето от домати и подправките.
В тава с диаметър 34 см, предварително намазана с масло, слагаме две кори. Нанасяме малко от пълнежа с кайма и покриваме с една кора. Процедурата повтаряме, докато се изчерпа плънката - т.е. кора/плънка/кора. Завършваме с две кори, които завиваме навътре по краищата, така че да се направи ръбче на баницата.
Баницата нарязваме на триъгълници. В купа разбиваме яйцата, бирата, млякото, минералната вода и олиото. Заливаме баницата с получената смес и я оставяме 10 минути, за да попие течността. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се зачерви.