1 пакет кори за баница
500 гр. кайма
2 стръка праз
4 яйца
200 мл олио
малко Вегета и черен пипер
сусам
Задушете ситно нарязания праз в малко олио, добавете месото, колкото да се задуши и то, добавете подправки на вкус.
Смесете яйцата с олиото.
В тава, покрита с олио, сложете лист от корите, намажете със смес от яйца и олио, сложете втори слой кори, след това и трети, като всеки мажете с яйчената смес.
Отделно слепете още три кори с яйчената смес, като най-горната намажете с яйцата и сложете от плънката с месо. След това навийте на тънко руло. Трябва да се получат общо 6 тънки рула.
Върху корите в тавата в центъра подредете три рула, намажете ги с яйчената смес. Върху тях сложете други две рула, намажете и тях, и покрийте с последното руло. Намажете с яйце и страните на основата от кори, след това ги повдигнете и хубаво притиснете, така че да покрият напълно "пирамидата".
Цялата пирамида намажете с олио и поръсете със сусам. Печете в продължение на 50 минути на 200 градуса.
Забележка:
Може да направите и по-голяма пирамида - за целта ще ви трябват 2 пакета кори и малко повече от продуктите за плънката.