1 пакет кори за баница (или 400 гр. многолистно тесто)
3 патладжана (сини домати)
2 с.л. олио
сол и черен пипер
300 - 400 г кайма
1 яйце
Изпичат се патладжаните, обелват се, отцеждат и се накълцват в хаванче или на ситно с остър нож. Полученото пюре се смесва с 2 с.л. олио, сол и черен пипер и се слага на слаб огън да се позадуши при непрекъснато бъркане. Прибавя се каймата и се задушава още 5-10 минути. Снема се от огъня и като поизстине се добавя 1 яйце. Бърка се бързо за да не се пресече яйцето. Вземат се по 2 слоя от корите, намазват се с малко разтопено масло или олио и в единия им край се разпределя част от плънката. Навиват се на рулца и се редят в намазана с малко олио тавичка. Отгоре баницата се намазва отново с малко олио или стопено масло и се пече на предварително загрята фурна. Поднася се топла.