Баница с пресен лук

вход през zajenata.bg
Баница с пресен лук
admin
Добавена от: admin
17129
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Пакет фини кори
1/2 кофичка маргарин
3 връзки пресен лук
4-5 лъжици олио
3 яйца
1 кафена чаша ориз
2 чаени чаши натрошено сирене
сол и черен пипер

Пресният лук се измива добре и се нарязва на шайбички. Леко се попарва и се задушава. Прибавят се оризъът, солта, пиперъта и малко топла вода и се оставя на бавен огън за 10 мин. Оставя се да изстине, след което се разбиват сиренето, яйцата и пиперът и се смесват с ориза. Корите се разстилат в средно голяма тава, намазана с олио. Плънката се редува с корите, или се прави вита баница, като се вземат по няколко кори, пълнят се с плънка и се навиват на руло. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. След изпичане се завива с кърпа за около 20 мин.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft