Баница с пресен лук
26 Май 2013
17129
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Пакет фини кори
1/2 кофичка маргарин
3 връзки пресен лук
4-5 лъжици олио
3 яйца
1 кафена чаша ориз
2 чаени чаши натрошено сирене
сол и черен пипер
Пресният лук се измива добре и се нарязва на шайбички. Леко се попарва и се задушава. Прибавят се оризъът, солта, пиперъта и малко топла вода и се оставя на бавен огън за 10 мин. Оставя се да изстине, след което се разбиват сиренето, яйцата и пиперът и се смесват с ориза. Корите се разстилат в средно голяма тава, намазана с олио. Плънката се редува с корите, или се прави вита баница, като се вземат по няколко кори, пълнят се с плънка и се навиват на руло. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. След изпичане се завива с кърпа за около 20 мин.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари