1 пакет фини кори за баница
1 - 1.300 кг. тиква
краве масло за намазване
захар по 1 - 1.5 чаена лъжичка за поръсване на плънката във всяко руло
канела, индийско орехче, ванилия
За заливката:
2 яйца
1/3 (или малко повече) ч.ч. прясно мляко
сода бикарбонат на върха на ножа
1 ванилия
За глазурата:
сок от половин лимон
пудра захар (колкото да се получи кашеста смес)
Настъргваме тиквата както е сурова. Взимаме една кора и я намазваме леко с краве масло. Отгоре слагаме друга кора, поръсваме я с канела, малко индийско орехче и ванилия. Отгоре наръсваме част от тиквата - около 3 големи супени лъжици с връх. Разпределяме я равномерно, като гледаме да не стига чак до краищата на кората. Отгоре поръсваме тиквата с 1-1.5 чаена лъжичка захар. Завиваме 2-те кори на руло и повтаряме процедурата с останалите двойки кори. Намазваме тавата за тиквеника с олио. Постиламе на дъното една от корите и върху нея едно до друго започваме да редим рулата. След като сме ги наредили, нарязваме ги напречно, така се получават квадратчета. Може да го приготвите и като вита баница - според вкуса. Приготвяме заливката от 2-те яйца, содата, млякото и ванилията. Заливаме с нея квадратчетата (рулцата), като гледаме да се разпредели равномерно. Отгоре слагаме малки парченца масло. Печем баницата на умерена фурна. След изпичането я напръскваме с глазурата от лимонов сок и пудра захар.