300 г брашно
150 г прясно масло
(или 300 гр. готови точени кори)
600 г пресни тиквички
250 г сирене
4 яйца
100 г кисело мляко
1/4 чаена лъжичка сода бикарбонат
сол на вкус
От брашното, водата и солта се замесва тесто, което се разточва на кори (или просто може да използвате готови точени кори). Измитите и обелени тиквички се настъргват на едро ренде, оставят се за 15-20 мин. да пуснат сока си, изстискват се добре и се задушават в част от маслото до омекване, след което се отстраняват от огъня и се смесват със сиренето, яйцата, киселото мляко и содата бикарбонат.
В намазана с масло тава се нареждат корите, като се ръсят с масло и през 2—3 кори се слага част от приготвената плънка.
Баницата се поръсва обилно с останалото масло и се пече в средно силна фурна.