12 листа фини кори
Плънка:
2 средно големи тиквички, настъргани
225 гр. краве сирене, натошено
60 гр. настъргано сирене моцарела
2 разбити яйца
4 стръка зелен лук, нарязан ситно
2 с.л. накълцан копър
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
За яйчената смес:
1 разбито яйце
2 с.л. зехтин
120 мл/1/2 чаша прясно мляко
Загрейте фурната на 180 C. Сложете настърганите тиквички в гевгир и поръсете със сол. Оставете за 30 минути, после изстискайте добре. В купа смесете тиквичките със сиренето, моцарелата, разбитите яйца, млякото, нарязания лук и копър. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Смесете разбитото яйце, зехтина и млякото в отделна купа и разбийте добре. Намазнете добре тавичката със зехтин или олио. Вземете кора от тестото и покрийте останалите с влажна кърпа, за да не изсъхват. Сложете листа върху тавичката и намажете с 2 с.л. от яйчено-млечната смес. Продължете с останалите 5 листа, като ги поставяте един върху друг. Върху шестия лист нанесете равномерно плънката от тиквички. Сложете отгоре следващата кора и нанесете от яйчено-млечната смес, така че цялата повърхност да е добре покрита и навлажнена. Продължете така с останалите кори, включително последната. Изпечете баницата в загрятата фурна за 25 минути. Прехвърлете върху плоска чиния и поднесете!