Земесете тесто с пресятото брашно, предварително разтворените в топла вода (около 200-250 мл), сол, половината яйца, олио и оцет. Месете, докато тестото стане еластично и престане да полепва по ръцете. Поръсете тестото с брашно и го оставете да престои около 30 мин. След това го разточете на много тънка кора с дебелина около 1 мм и го разстелете въру чиста платнена кърпа.
Отделно сварете гъбите и шунката, след което я смелете или нарежете на ситно. Запържете дребно нарязания лук в малко мазнина и го смесете с нарязаните гъби, шунката, счукания чесън, черен пипер и сол на вкус. Разпределете получената смес равномерно върху разточеното тесто. Завийте го на руло, като внимателно повдигате кърпата.
Намажете баницата с останалите разбити яйца и я изпечете на 250 градуса до готовност.
Вариант: От разточеното вече тесто може да изрежете по-малки правоъгълници, които да оформите индивидуално с плънката на малки банички.