250 г шунка
5 яйца
250 г настърган кашкавал
щипка индийско орехче
300 г кори за баница
200 мл олио
В дълбока купа се чукват 4 яйца едно по едно. Разбиват се добре. Към тях се добавят шунката, нарязана на ситно, и настърган кашкавал (заделя се малко от кашкавала, за да се наръси отгоре баницата). Поръсва се със щипка индийско орехче и след това плънката се обърква. На масата се разстилат листите за баница. Тавичката се намазва с олио. Вземат се 2 кори. Слагат се в тавичката, накапват се леко с олио и се поръсват с плънка. Върху тях се слагат нови 2 кори и така до изчерпване. Полива се със 100 мл газирана вода. Най-отгоре баницата се намазва с разбито яйце и се поръсва с настърган кашкавал. Пече се на умерено загрята фурна- 220 градуса за 40 минути. Когато е готова, се изважда от печката и се покрива с памучни кърпи.