кори за баница - 8 бр.
картофи - 2 бр.
тиквички - 3 бр.
моркови - 3 бр.
червен лук - 1 глава
пресен лук - 4-5 стръка
чесън - 3 скилидки
сирене - 200 гр.
яйца - 2 бр.
риган - пресен нарязан 1 с.л.
босилек - пресен нарязан 1 с.л.
мащерка - прясено нарязан 1 с.л.
сол
черен пипер
зехтин - 50 гр.
Тиквичките и картофите се настъргват на едро ренде. Слагат се в гевгир и се притискат с длан, за да се отцеди сокът им, колкото може.
Морковите също се настъргват на едро ренде. Двата вида лук и чесъна се нарязват на ситно.
В тенджера се загрява половината зехтин. В него се сотират лукът и чесъна за 4-5 минути. Добавят се морковите и се обърква добре. Слагат се отцедените тиквички и картофи, и зелените подправки. Оставя се да се задушава още 5-6 минути, като се разбърква периодично. Маха се от котлона и се оставя на страна да се охлади.
При зеленчуците се натрошава сиренето и се добавят разбитите яйца. Плънката се посолява със сол и пипер.
Фурната се нагрява на 200°C.
Подходяща тава се намазва с малко зехтин. На дъното се подреждат половината от корите за баница, като между тях се намазва по малко зехтин. Разпределя се плънката. Върху нея се слагат останалите кори. Баницата се намазва със зехтин и се разрязва на парчета.
Пече се около 30 минути, в предварително нагрятата фурна. След като се извади се оставя да се охлади леко.