500 гр. извара
300 гр. сирене
500 гр. по-дебели кори за баница
6 яйца
50 мл олио + още малко за поръсване
1 бакпулвер
200 мл газирана вода
В купа натрошете сиренето. Добавете изварата, яйцата, 50 мл олио, бакпулвера, газираната вода и разбийте всичко хубаво с тел.
Тавата, в която ще печете баницата (20х30 см) намажете с масло и отдолу поставете три не много намачкани кори.
Залейте ги с малко плънка и покрийте с нова кора. Отново нанесете от плънката. Повторете процедурата, докато изчерпате целия материал. Пръскайте корите с малко олио, докато ги поставяте в тавата. Последната кора напръскайте с олио и с ръце хубаво го разнесете.
Поставете баницата да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса около 40 минути, докато хубаво се зачерви.