За тестото:
300 гр. брашно
125 гр. масло
500 мл вода
1/2 чаена лъжичка сол (0.25 гр)
1/2 чаена лъжичка захар (0,25 г)
4 яйца
За покритие:
1 яйце
микс от семена за поръска (слънчоглед, сусам, тиквени семки)
За плънката:
100 гр. сирене
1 яйце
7-8 резена шунка или бекон
100 гр. сирене Ементал, Гауда, кашкавал
1. В тенджера слагаме маслото, солта и захарта и слагаме на огъня да заври. Когато заври, наведнъж слагаме брашното и енергично бъркаме, докато тестото стане на топка. Дърпаме тенджерата настрана и добре охлаждаме тестото.
2. След това с миксер с накрайниците за тесто започваме да бием, като добавяме едно по едно яйцата. Слагаме първото яйце и бием, докато се поеме напълно от тестото, и така процедираме с всички яйца. Процедурата е същата като при еклерите, само че тестото трябва да е малко по-твърдо.
3. Сиренето се настъргва и смесва с яйцето, кашкавалът се нарязва на тънки парчета, както и беконът. Фурната се загрява на 200 градуса.
4. Тестото се разточва с много брашно (поръсете с брашно и плота, и тестото), защото е лепкаво.
5. С нож се нарязва на квадрати, които по краищата с четка се намазват с разбито яйце. Поставяме от плънката със сиренето и по парче бекон и кашкавал. Затваряме тестото, за да получим триъгълник, а може и правоъгълник.
6. С помощта на четка леко минаваме по повърхността на тестото, за да премахнем излишното брашно. Намазваме баничките с разбито яйце и поръсваме с микс от нарязани семена.
7. Всяка баничка поставяме върху намазнена хартия за печене и печем в загрята фурна, без да отваряме вратичката, около 30-35 минути.