Банички Птичи яйца

вход през zajenata.bg
Банички Птичи яйца
admin
Добавена от: admin
22705
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

10-12 кори за баница или пакет от около 500 гр.
4 яйца
150 гр. сирене
150 гр. грис
150 мл олио
сол на вкус
400 мл кисело мляко
1 бакпулвер
За плънката:
10 пъдпъдъчи яйца
150 гр. сушен свински врат
300 гр. кашкавал
1 яйце
сол на вкус

В купа се смесват настърганото сирене, 3 яйца, олиото, киселото мляко, бакпулвера и гриса. Добавете сол на вкус. 
Отделно се приготвя плънката: 
Свинския врат и кашкавала нарязваме на кубчета и смесваме с едно яйце и щипка сол. 
След това вземаме кора и със силиконова четка намазваме цялата й повърхност със сместа от грис. По протежение на едната страна слагаме шиш за плетене или тънка пръчка. Навиваме внимателно кората с шиша, като последните 3 см. оставяме ненавити. Набираме кората с помощта на шиша към средата, издърпваме пръчката и навиваме в кръг, така че краят на кората, който не е навит, да дойде отдолу - по този начин оформяме гнездото. По същия начин оформяме и другите кори. 
В тавата от фурната слагаме хартия за печене и подреждаме вътре слагаме гнездата. Запълваме ги с приготвения пълнеж, а отгоре намазваме корите с разбито яйце. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се зачервят. Преди края на печенето изваждаме от фурната и върху всяко гнездо счупваме по едно пъдпъдъче яйце и връщаме във фурната да се запекат яйцата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft