кори за баница – 1 пакет
200 гр. нарязан на ситно хамбургски салам или 3 броя кренвирши
лук – 2 глави
кисели краставички – 3 бр.
масло – 200 гр.
2-3 щипки чубрица
2 - 3 броя яйца (в зависимост от големината им)
200 гр краве сирене - натрошено
1 кубче зеленчуков бульон
150 грама течен маргарин
Лукът, саламът (кренвиршите), краставичките се нарязват на ситни кубчета и се задушават в течения маргарин.
Яйцата се разбиват, прибавя се натрошено сирене, подправя се с чубрица и се добавя към задушената смес.
Вземат се пет кори, всяка се намазва с разтопеното масло и се поставят една върху друга. Слага се плънка и краищата на корите се прегъват, за да не изтече. Навива се на руло. Така се процедира и с останалите кори.
Всяко руло се намазва с масло и се пече в загрята фурна на 200 градуса около 10-15 минути. При сервиране се нарязва на филийки.