Банички със сирене по рецепта на най-добрата готвачка на Турция: Хрупкава коричка, сочна плънка, неустоими!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Банички със сирене по рецепта на най-добрата готвачка на Турция: Хрупкава коричка, сочна плънка, неустоими!
Банички със сирене по рецепта на най-добрата готвачка на Турция: Хрупкава коричка, сочна плънка,...
30724
Банички със сирене по рецепта на най-добрата готвачка на Турция: Хрупкава коричка, сочна плънка, неустоими!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Хайде на баничките! Но не какви да е, а по рецепта на най-добрата кулинарка на Турция! Ще си кажете - банички като банички, какво толкова? Но няма да сте прави, защото тези са нещо изключително - апетитни, ароматни, с хрупкава външност и сочна плънка отвътре. Ето какво ви трябва за неустоимите Банички със сирене по турска рецепта :

Банички със сирене по турска рецепта

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ (измерени с чаша от 200 мл):

  • 1 чаша топло прясно мляко
  • 2 чаши топла вода
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1 яйце
  • 1 супена лъжица суха мая
  • 6 чаши брашно (около 600 гр.)

За плънка (по желание):

  • 500 г дребно (фета) сирене
  • 1 връзка пресен магданоз

За намазване на тестото:

  • 125 г масло
  • 60 мл олио

И още:

  • 1 яйце
  • сусам, кимион, черен кимион...

ПРОЦЕДУРА:

Смесете хладкото мляко и водата в дълбок съд, добавете маята, захарта, олиото и яйцето със стайна температура.

Разбъркайте добре, след което сипете солта и започнете постепенно да добавяте брашното. Разбъркайте с лъжица.

Когато тестото се сгъсти, омесете тестото на ръка. Трябва да е меко, но да се отделя от стените на купата. Покрийте с найлоново фолио и оставете на топло място да втасва за 40 минути.

тесто за баница

За плънката: смесете съставките.

нарязан магданоз

За намазване: разтопете маслото и го смесете с олиото.

Втасалото тесто премесете малко върху набрашнен плот, след което го разделете на 10 части. Всяка оформете на топка. Покрийте ги с плик и ги оставете да починат 10 минути.

топки тесто

Вземете една топка и я разточете на голяма тънка кора. При нужда се поръсва с брашно, за да не залепне. Намажете кората с разтопената мазнина, след което започнете да я сгъвате като за бутер тесто.

сгъване кора

Намажете всяка нова повърхност с мазнина при сгъване. Подредете опакованите "кубчета" или "пликове" под фолио или плик, за да не изсъхнат, докато разточвате останалото тесто.

След това вземете първото кубче и леко го разтеглете с точилка.

Наредете плънката по дължина.

оформяне банички

Внимателно навийте на руло и подредете върху тава, застлана с хартия за печене.

руло от тесто

Нарежете рулцата на по-малки парчета, като хапки. Намажете отгоре с разбито яйце и по желание поръсете със семена.

нарязани банички

банички със сусам

Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса до приятен загар.

турски банички

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft