350 гр бисквити дижестив
1.5 кутийки кондензирано мляко (по 350 гр кутийка)
700 гр банани
375 гр сметана (от най-високомаслената)
0.5 ч.л. нес кафе
1 ч.л. пудра захар
50 гр. филирани бадеми
Загрява се фурната. Намазва се леко с масло дъното на форма за кейк и се покрива плътно с натрошените и объркани добре с маслото бисквити. Запича се за няколко минути и се оставя да изстине.
Кутийките кондензирано мляко (неотворени) се поставят в дълбока тенджера, пълна с гореща вода, похлупва се с капак и се вари 5 часа, като от време на време се долива вода. Изваждат се от водата и се оставят да изстинат напълно, преди да се отворят. По този начин се получава специфичният крем Дулсе де лече (наподобяващ лакта или карамел).
Сметаната се разбива с нес-кафето и захарта до получаване на плътен гладък крем. Бананите се обелват и нарязват на резенчета. Върху бисквитената основа се разстила карамеленият крем. Отгоре се нарежат бананите и върху тях сметановият крем. Готовият пай се наръсва с филираните бадеми и още малко пудра захар.