Барбекю-пица с боб и пълнозърнесто тесто

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Пица
Барбекю-пица с боб и пълнозърнесто тесто
Барбекю-пица с боб и пълнозърнесто тесто
admin
Добавена от: admin
7704
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
3 чаши пълнозърнесто брашно
1 чаша бяло брашно
1/4 ч.л. суха мая
1 1/2 ч.л. сол
2 с.л. смес от подправки (риган, босилек, мащерка, чубрица)
2 чаши топла вода
1 с.л. зехтин
2 с.л. царевично брашно
За плънката:
2 консерви черен боб, измит и отцеден
1/2 чаша барбекю сос
1 голяма глава лук (или 2 малки), на кръгчета или кубчета
2 пиперки, нарязани на тънки ивици
2 ч.л. олио
2-3 чаша сирене Моцарела

Смесете всички съставки за тестото с лъжица (освен зехтина и царевичното брашно) от предната вечер, така че да се получи еднородна смес и оставете покрита в голяма купа на хладно място. Извадете тестото на следващия ден и го прехвърлете върху добре набрашнена повърхност. Прегънете го няколко пъти, така че да се покрие добре с брашно, т.к. на този етап ще е доста лепкаво. Пригответе две големи тавички, като разпределите зехтина между двете и ги намажете добре. Отгоре поръсете с царевичното брашно. Разделете тестото между двете тавички и го оформете до желаната форма и дебелина, като използвате малко брашно, за да не лепнат ръцете ви.
Загрейте фурната на 190 градуса. Оставете тестото на плота, докато фурната се загрее. Когато е готова, сложете вътре тавичките за 10-тина минути, така че тестото леко да се запече, но без да хваща коричка.
В малък тиган загрейте олиото (зехтина) за плънката на умерен огън. Запържете вътре лука за 4-5 минути, докато омекне. Добавете нарязаните чушки и гответе още 5-10 минути, докато зеленчуците поомекнат.
Разпределете соса барбекю върху двете кори. Поръсете със задушените лук и пиперки, разпределете отгоре бобените зърна и покрийте с Моцарелата. Върнете пиците във фурната. На този етап може да ги извадите от тавата и да изпечете директно върху решетката, за да се получи хубава хрупкава коричка. Печете още 10-15 минути, докато долната част започне да става златиста и хрупкава, след това включете само на горен реотан, колкото сиренето да се разтопи и забълбука - отнема няколко минути. Извадете пиците от фурната и оставете за 5 минути в покой, преди да разрежете.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft