![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
В купа се смесват захарта, грисът, кокосът и ванилената захар и в тях се добавя киселото мляко. Хубаво се разбърква и се оставя 30 минути, за да набъбне течността от гриса.
В сместа се добавят разтопеният маргарин и яйцето, предварително разбито с вилица. Разбърква се добре.
Брашното се смесва с бакпулвера и се добавя към предишната смес. Разбърква се хубаво и се поставя в тава за печене, предварително намазана с олио и набрашнена. Върху тортата се подреждат парченцата орехи. Пече се в кръгла тава с диаметър 26 см. на 180 градуса около 30-35 минути.
В същото време се приготвя сиропът: съставките се поставят на огъня да заврат, след което се оставят да къкрят около 5 минути.
Тортата трябва да бъде почти студена, а сиропът -хладък. Преди да се залее със сиропа, тортата трябва да се нареже на кубчета.