
Простичка за приготвяне, по-лека и по-малко сладка заради тъмния шоколад в нея. Истински букет от вкусове, декадентски вкусна и подходяща за всякакви поводи.
Преди да започнете с подготовката, загрейте фурната на 160 градуса. На водна баня (или в микровълновата фурна) разтопете шоколада заедно с маслото, а към разтопения шоколад добавете бадемите, какаото, солта и рома. Оставете сместа настрана да се охлади малко. В друга купа отделете жълтъците от белтъците. Смесете жълтъците с 2 супени лъжици от захарта и разбийте, докато станат въздушни с ярко жълт цвят.
В друга купа разбийте белтъците, докато се получи пенеста смес, добавете останалите 2 супени лъжици захар и разбийте хубаво. След това съединете двете смеси. Добавете стопеното шоколада, еспресото, солта и бакпулвера, и разбъркайте добре. Прехвърлете тестото в намазнена дълбока тава и печете на 30-35 минути. Охладете добре тортата и я поръсете с пудра захар.