Свинското е най-често приготвяното месо у нас. Традиционните пържоли, шницели и кюфтета гостуват на трапезата ако ежедневно, то със сигурност през ден.
Пълнено свинско-хармоника
Продукти:
1 глава лук
сол - на вкус
1 домат
бахар - на вкус
чесън - 3 скилидки
свинско месо (по-добре да се вземат гърди) - 500 гр.
бекон - 200 гр
кашкавал - 100 гр.
Приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на тънки кръгчета.
Доматите измийте и също нарежете на кръгчета.
Нарежете кашкавала на тънки филийки.
Обелете скилидките на чесъна и ги нарежете.
Измийте и подсушете добре месо. С помощта на нож го нарежете така, че да стане във формата на акордеон (или ветрило).
Поставете между слоевете на месото предварително нарязаните зеленчуци и филийките кашкавал.
Смесете чесъна, сол и черен пипер на вкус.
Натрийте добре свинското с приготвената смес.
Нарежете бекона на тънки филийки и го увийте плътно с тях. Отгоре завържете с конец, така че да не се скъса.
Вземете подходяща тавичка и поставяме в нея така приготвеното месо. Отгоре покрийте с фолио и поставете във фурната. Включете на 180 градуса и изпечете ястието за 60 минути.