Тази рецепта е най-популярната в нашето семейство и с удоволствие я споделям с вас. Вкусен ябълков сладкиш, много простичък и лесен за приготвяне, но едновременно с това вълшебен на вкус.
Опитайте, гарантирано ще успеете.
Ябълкова пита с ром и стафиди
Продукти:
Тесто:
- 12 супени лъжици обикновено брашно
- 12 супени лъжици кристална захар
- 12 супени лъжици олио
- 12 супени лъжици прясно мляко
- 3 яйца
- 1/2 оп. бакпулвер
Освен това:
- 1 кг ябълки
- 1 пакетче канелена захар
- 1/2 чаша ром
- шепа стафиди
За поръсване:
- пудра захар
- тава с размери 20×30 см
Приготвяне:
Първо ще подготвим стафидите, за да се вкусят по-добре.
Накиснете ги в ром за няколко минути.
Обелете и настържете ябълките.
След това добавете стафидите, накиснати в ром, канелената захар и поставете в тиган.
Задушете ги за кратко.
Снимка: pixabay
Тесто:
Разбъркайте яйцата със захарта.
Добавете олиото и млякото - разбъркайте добре.
Разбийте всичко добре.
Накрая пресейте брашното и бакпулвера и разбъркайте леко.
Намаслете тавата за печене или я постелете с хартия за печене .
Загрейте фурната на 180 градуса.
Изсипете половината от тестото върху тавата за печене и сложете във фурната.
Снимка: pixabay
Когато е изпечено наполовина, извадете тавата.
Наредете задушените ябълки и отгоре изсипете втората половина от тестото.
Върнете във фурната.
Печете, докато горната част на сладкиша стане златисто кафява.
Снимка: pixabay
Оставете да изстине, поръсете с пудра захар и сервирайте.
Снимка: pixabay
Желаем ви добър апетит! :-)
Снимка: pixabay
Снимка: pixabay