Без месене, без разточване! СУПЕР мек ябълков сладкиш без кантар и мерителни чаши!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Без месене, без разточване! СУПЕР мек ябълков сладкиш без кантар и мерителни чаши!
Без месене, без разточване! СУПЕР мек ябълков сладкиш без кантар и мерителни чаши!
576
Източник: За Жената
Без месене, без разточване! СУПЕР мек ябълков сладкиш без кантар и мерителни чаши!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта е най-популярната в нашето семейство и с удоволствие я споделям с вас. Вкусен ябълков сладкиш, много простичък и лесен за приготвяне, но едновременно с това вълшебен на вкус.

Опитайте, гарантирано ще успеете.

Няма разточване, месене и има истински луксозен вкус. Споделям с вас рецептата на моята Ябълкова пита с ром и стафиди :

Ябълкова пита с ром и стафиди

Продукти:

Тесто:

  • 12 супени лъжици обикновено брашно
  • 12 супени лъжици кристална захар
  • 12 супени лъжици олио
  • 12 супени лъжици прясно мляко
  • 3 яйца
  • 1/2 оп. бакпулвер

Освен това:

  • 1 кг ябълки
  • 1 пакетче канелена захар
  • 1/2 чаша ром
  • шепа стафиди

За поръсване:

  • пудра захар
  • тава с размери 20×30 см

Приготвяне:

Първо ще подготвим стафидите, за да се вкусят по-добре.

Накиснете ги в ром за няколко минути.

Обелете и настържете ябълките.

След това добавете стафидите, накиснати в ром, канелената захар и поставете в тиган.

Задушете ги за кратко.

задушени ябълки

Снимка: pixabay

Тесто:

Разбъркайте яйцата със захарта.

Добавете олиото и млякото - разбъркайте добре.

Разбийте всичко добре.

Накрая пресейте брашното и бакпулвера и разбъркайте леко.

Намаслете тавата за печене или я постелете с хартия за печене .

Загрейте фурната на 180 градуса.

Изсипете половината от тестото върху тавата за печене и сложете във фурната.

тесто в тавата

Снимка: pixabay

Когато е изпечено наполовина, извадете тавата.

Наредете задушените ябълки и отгоре изсипете втората половина от тестото.

Върнете във фурната.

Печете, докато горната част на сладкиша стане златисто кафява.

ябълков сладкиш

Снимка: pixabay

Оставете да изстине, поръсете с пудра захар и сервирайте.

ябълкова пита

Снимка: pixabay

Желаем ви добър апетит! :-)

ябълков сладкиш пудра захар

Снимка: pixabay

парче сладкиш

Снимка: pixabay

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft