Без печене, без маргарин и само за 15 минути: Сочна шоколадова торта с два крема - с нея винаги обирам точките

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Без печене, без маргарин и само за 15 минути: Сочна шоколадова торта с два крема - с нея винаги обирам точките
Без печене, без маргарин и само за 15 минути: Сочна шоколадова торта с два крема - с нея винаги...
5535
Източник: За Жената
Без печене, без маргарин и само за 15 минути: Сочна шоколадова торта с два крема - с нея винаги обирам точките
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За да приготвите тази торта ви трябва тясна форма (например за кекс или хляб), която да покриете с прозрачно фолио. Освен това са ви нужни още бисквити, пудинг, мляко и захар на вкус.

Можете да я направите по всяко време на годината и да се насладите еднакво на вкуса й.

Евтина е и неустоимо вкусна. У дома няма празник, за който да не ме карат да я приготвя - нищо, че не е претенциозна, вкусът й е любим на цялото ми семейство. Освен това нямате нужда от фурна, миксер или някакви други уреди в кухнята. Ето какво ви трябва за нашата любима  Сочна шоколадова торта с два крема :

Сочна шоколадова торта с два крема

Необходими продукти: 

  • 500 гр. турски шоколадови бисквити (или всякакви)
  • 2 пакетчета ванилов пудинг (2х40 гр.)
  • 2 пакетчета шоколадов пудинг (2х40 гр.)
  • 1 л прясно мляко
  • захар на вкус или според указанията на пакетчетатаа пудинг

Приготвяне:

Застелете по-тясна форма с фолио. Отделно сварете пудингите според указанията (всеки в половин литър прясно мляко).

Първата бисквита намажете с ванилов пудинг, след което започнете да редите по дължината на формата, както е показано на снимката.

торта с бисквити и пудинг

Снимка: YouTube

Следва бисквита, намазана с шоколадов пудинг. Редувайте цветовете така, докато се напълни формата. Можете да ги аранжирате по ваш избор и идея.

Оставя се в хладилника да се охлади добре и бисквитките да омекнат, след което се обръща върху продълговата чиния за сервиране. Украсете по желание (разтопен шоколад или бита сметана). Аз избрах бита сметана.

Двойно шоколадова бисквитена торта

Снимка: YouTube

Разрежете тортата добре охладена. Има страхотен кремообразен, шоколадов вкус. Режат се хубави парчета, като при нужда увеличете съответно съставките, ако искате по-голяма торта.

парче шоколадова торта

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Забележка : Ако използвате турски бисквити (какаови блатове), не е необходимо да ги накисвате в течност (чай, мляко), защото тези бисквити са много меки и веднага ще поемат влагата от пудинга.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft