Без печене-Карамелена торта Ябълки в снега - нежен десерт без печене с крема сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Без печене-Карамелена торта Ябълки в снега - нежен десерт без печене с крема сирене
Без печене-Карамелена торта Ябълки в снега - нежен десерт без печене с крема сирене
2420
Без печене-Карамелена торта Ябълки в снега - нежен десерт без печене с крема сирене
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Състав:

Основа за торта:

  • 150 г бисквити
  • 60 г масло
  • 2 с. л. мляко

Крем:

  • 2 опаковки крема сирене от 125 г 
  • 250 г сметана
  • 60 г захар
  • щипка ванилия
  • 10 г желатин + 2-3 с.л. вода

Плодов слой:

  • 2 ябълки
  • 1 банан
  • 120 г захар + 30 мл вода
  • 50 г масло
  • 80 г крем
  • 1 ч.л. желатин + 1-2 с.. л. топла вода

Рецепта:

  • Смелете бисквитките на трохи. Добавете разтопено масло, мляко и разбъркайте. Разпределете равномерно върху формата.
  • Покрийте предварително дъното и стените на разглобяемата форма, в която ще оформите тортата с хартия за печене. Можете да използвате и сладкарски пръстен.
  • Банан и ябълки, нарязани на малки кубчета. За да предотвратите потъмняването на плодовете, трябва да ги поръсите с лимонов сок.
  • В тиган с дебело дъно изсипете захар и налейте вода. Варете карамела на умерен огън. Когато захарта започне да променя цвета си, можете да разбърквате. Когато масата стане с красив кехлибарен цвят, намалете огъня, добавете масло и разбъркайте бързо.
  • След това добавете заквасена сметана на две стъпки. Разбърквайте всеки път.
  • Добавете ябълки към карамела. Те трябва да станат меки, но да запазят формата си. След това комбинирайте с банани. След половин минута свалете от огъня и прехвърлете в купа.
  • 1 ч.л. изсипете желатина с гореща вода, разбъркайте до гладка смес. След това изпратете карамелено-плодовата маса. Разбъркайте отново и оставете да се охлади до стайна температура.
  • За крема сиренето трябва да напълните желатина със студена вода и да разбъркате.
  • Смесете сиренето със заквасена сметана, ванилия и захар. Разбийте масата с блендер.
  • Загрейте набъбналия желатин в микровълновата фурна, за да се разтвори напълно и да се комбинира със сиренето. Готовия крем сирене изсипете върху основата и сложете плодовете в карамел отгоре. Поставете тортата за няколко часа в хладилника.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft