Приятелката ми в началото си помисли, че правя разбити ябълки с добавка сметана или поне яйца. Но без тези съставки се получава буйна бяла маса! Благодарение на това десертът веднага става много бюджетен. И ако имате късмет със сладка ябълка , не е нужно да добавяте и захар даже!
Основното правило за приготвяне на десерт без яйца е да не се уморявате да разбивате съставките. Ще ви трябва мощен миксер и малко търпение. Повярвайте ми, резултатът си заслужава повече от това! Споделям с вас една проста рецепта за ябълков десерт, достъпен за всеки.
Съставки
ябълки 1 кг
захар 3 супени лъжици
Желатин 12 гр
Вода 100 мл
Лимонови кори на вкус
Канела на вкус
Подготовка
Обелете и изчистете ябълките. Нарежете ги на едро, сложете ги в стъклена купа и ги сложете в микровълновата за 15 минути, като зададете максимална мощност. Можете да печете плодове във фурната.
Охладете ябълковия сос, добавете лимоновата кора и захарта. Разбийте ябълковата смес за около 6-7 минути на пълна мощност, докато стане пухкава.
Разредете незабавен желатин с вода, както е указано на опаковката. Загрейте го без да кипи
Изсипете желатина върху ябълковата смес и разбийте до пухкавост за 10 минути
Поставете десерта в купички и сервирайте, поръсени с канела.
Ако и вие обичате прости и леки ястия, непременно опитайте ябълковия десерт без яйца , сметана, мляко и брашно. Преди нямах представа, че този плод може да се разбие на толкова пухкава пяна! Не пропускайте да изненадате любимите си хора!