Без тях Коледа не е същата, а направени в гювече ядеш до пръскане и не можеш да спреш, колкото и да не искаш

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Без тях Коледа не е същата, а направени в гювече ядеш до пръскане и не можеш да спреш, колкото и да не искаш
Без тях Коледа не е същата, а направени в гювече ядеш до пръскане и не можеш да спреш, колкото и...
25505
Без тях Коледа не е същата, а направени в гювече ядеш до пръскане и не можеш да спреш, колкото и да не искаш
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В момента сме в сезона на киселото зеле. От него биха могли  да се правят редица вкусотии, сред които капама, салата или пък сарми.

Разбира се, има различни рецепти, по които да си приготвим всяка от тези вкусотии. Понякога ние самите си измисляме някоя интересна добавка към традиционните рецепти, за да направим ястието наше и по-интересно и вкусно. Днес ви представяме рецепта за зелеви сарми в гювеч. Това, което ни е нужно, за да си ги приготвим, е: половин килограм кайма, половин чаена чаша ориз, 1 глава лук, половин чаена чаша олио, 1 килограм кисело зеле и чаена лъжичка червен пипер.

Първата стъпка в приготвянето на нашите зелеви сарми в гювеч е да си приготвим плънката. За целта нарязваме лука на доста ситно, като бихме могли да използваме и робот за това. Загряваме олиото и слагаме лука вътре. Към него прибавяме и малко вода. След това разбъркваме, докато лукът омекне и добавяме и ориза в тигана. Слагаме и червения пипер и сипваме половин чаша вода.

Оставяме да се готви на слаб огън, докато водата не бъде поета изцяло от ориза.

След това махаме от огъня и оставяме плънката да се охлади.


Когато това стане към сместа прибавяме каймата. Подправяме по желание със сол и пипер и разбъркваме, за да се омесят продуктите добре. Следващата стъпка е да навием сармите си. Когато приключим със завиването, слагаме няколко зелеви листа на дъното на гювеча, след което нареждаме отгоре сармите плътно една до друга. След това заливаме сармите с вода, докато не ги покрие и ги слагаме във фурната. След това я нагласяме на 180 градуса и ги готвим за около час и половина

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft