Без чакане, без яйца, без мая: бързи хлебчета с кисело мляко за 15 минути

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Без чакане, без яйца, без мая: бързи хлебчета с кисело мляко за 15 минути
Без чакане, без яйца, без мая: бързи хлебчета с кисело мляко за 15 минути
75963
Без чакане, без яйца, без мая: бързи хлебчета с кисело мляко за 15 минути
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Невероятно меки и вкусни питки с кисело мляко . Можете да ги напълните с каквото пожелаете, а след като ги оформите веднага се слагат във фурната, без да се чака да втасат. Не съдържат яйца и мая, така че са отлични за всички, които избягват тези съставки.

меки сусамени питки

Дори не ви трябва кантар, защото всички съставки се измерват с чаша (или малка кофичка кисело мляко от 200 мл). Горещо ви препоръчвам да ги опитате, защото наистина са страхотни на вкус. Особен вкус им придава сусамът, а може да се поръсят и с кимион. Топят се в устата! Ето какво ви трябва, за да си приготвите невероятно пухкавите Хлебчета с кисело мляко :

Пухкави хлебчета с кисело мляко

Продукти:

2 чаши кисело мляко

1 чаша олио

2-3 пак.бакпулвер

2 чаени лъжички сол

6-7 чаши брашно (може да варира повече или по-малко)

малко вода за накисване на хлебчетата

100 г препечен сусам (леко запържен)

Можете да направите питките празни или да ги напълните. 

Предложение за пълнеж:

1 чаша заквасена сметана

150 г шунка

3 кисели краставички

Вместо тази плънка можете да сложите ситно сирене фета, смесено с малко крема сирене или извара.

Приготвяне:

Сложете две чаши кисело мляко в дълбока купа, след което добавете една чаша олио. Към тази смес добавете 30 г бакпулвер, така че е важно да гледате грамажа на пакетчетата: ако е 15 г, сложете 2 пакетчета, а ако е 10 г, сложете 3.

Постепенно добавете 6-7 чаши брашно, като заедно с брашното добавете 1-2 чаени лъжички сол (на вкус). Първо бъркайте с лъжица, докато се сгъсти, след което започнете да месите тестото на ръка. Когато направите тестото, то трябва да е меко, леко лепкаво на пипане.

меко тесто

Включете фурната да загрява на 180 градуса, а през това време направете питките. Откъснете тестото и оформете топки с размер на длан. Поръсете малко брашно, след това сплескайте всяка топка с длани, след което напълнете с чаена лъжичка плънка по ваш вкус.

топки тесто

тесто с плънка

Аз напълних със сметана и сушено месо, а вие можете да напълните със сирене и нещо друго по желание. Затворете добре плънката и отново оформете топчета. Тестото се оформя хубаво, така че просто го затворете добре с пръсти.

тестени топки със сусам

Така оформените топчета потапяме за кратко във вода, след което ги овалваме в сусам. Подредете ги в тава и ги изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 минути, докато леко се зачервят. 

сусамени хлебчета

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft