Без яйца, масло и мляко - най-вкусната торта набързо!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Без яйца, масло и мляко - най-вкусната торта набързо!
Без яйца, масло и мляко - най-вкусната торта набързо!
2034
Без яйца, масло и мляко - най-вкусната торта набързо!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Съставки:

(форма с диаметър 20 см)

  • Портокал - 2 бр.
  • Мак - 75гр
  • Грис - 1 супена лъжица.
  • Брашно - 1 супена лъжица.
  • Захар - l с.л.
  • Сода - 1 ч.л.
  • Царевично нишесте - 3 г  
  • Ванилова захар - 10г 
  • Масло - 100 мл

За сиропа:

Сок от половин портокал
вода - 40 мл
захар - 25 г

Рецепта:

За начало пригответе мака: изсипете гореща вода в контейнера с мака и го оставете за пет минути, докато ние готвим всичко останало.
Вземете два портокала и обелете с нож, ще ни е необходима кората. Добре смиламе кората с нож, за да получим малки парченца, тогава в тестото ще бъде много вкусно и много ароматно.
Сега нека направим сок от същите портокали. Сокът трябва да се филтрира през фино сито, за да се отстрани цялата каша, тогава тестото ще бъде много хлабаво и ще втаса добре.
Изцедете водата от мака. Сега добавете захар и разбъркайте добре. И смилайте мака, за да получите кашата.
Сега вземете голям контейнер, изсипете брашно, грис, царевично нишесте, сода за хляб и ванилова захар и добавете тук смачканата кора на два портокала. Разбъркайте с лъжица, така че всички съставки да се смесят заедно и масата да стане хомогенна. Добавете маково семе и разбъркайте добре. В съд с трохи, изсипете портокалов сок и масло без мирис. Резултатът трябва да бъде течна маса. Вземете съд за печене. 

Покрийте дъното с пергамент и намажете отстрани с масло, по-удобно е да го направите с четка. Изсипете тестото във форма и внимателно го изравнете. Изпратете в предварително загрята фурна до 180 градуса. След 50 минути извадете и проверете готовността на дървена пръчка, тя трябва да е напълно суха. Отстранете страните на формата, за да се охлади.
Импрегнирайте тортата отгоре, смесвайки сока, водата и захарта и оставете сместа да заври. Можете също да поръсите пудра захар отгоре, за да украсите тортата. Въпреки факта, че нашата торта е постна, тя се получава невероятно вкусна, ефирна и много нежна.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft