Разбийте яйцата, захарта, млякото и маслото. Прибавете около 2 чаши от брашното, заедно със солта и маята. Разбъркайте добре сместа.
Прибавете цялото количество брашно, освен 3/4 чаша, и започнете да месите - около 5 минути. Тестото трябва да е меко, но не лепнещо. Ако лепне, добавете още брашно. Продължете с месенето още 5 минути. Може да месите на ръка или със стационарен миксер.
Намазнете голяма купа. Поставете топката тесто вътре и покрийте за 2 1/2 часа на топло място.
След 2 1/2 часа тестото трябва да е добре втасало и въздушно. Набрашнете работния плот и разточете тестото на четириъгълник.
Смесете маслото с чесъна на прах и намажете добре върху тестото. Прибавете отгоре соса и нарязаната наденица (шунка, колбас).
Внимателно завийте тестото на руло и прищипете добре краищата. Оставете в хладилник за поне 20 минути.
Нарежете рулото на резени, поставете ги в намазнената тава и пъхнете в студената фурна.
Сложете съд с вряща вода на решетката под тавата и затворете фурната. Оставете вратичката на фурната затворена за 30 минути.
След 30 минути извадете съда с водата и тавата с охлювчетата и загрейте фурната на 180 градуса. Печете пицата за 25-30 минути, или докато повърхността стане златисто-кафява, а вътрешността се изпече добре.
Малко преди края на печенето поръсете мини-пиците обилно с кашкавал или моцарела и пъхнете обратно във фурната, докато сиренето приятно се разтопи.