Ако харесвате течен шоколад (от типа на Nutella ), то ще се влюбите в тази рецепта за торта ! Със сигурност и на вас ви се намира бурканче от невероятния течен шоколад с вкус на лешници - мда, Nutella придава на почти всичко невероятен вкус и е многофункционална, което е една от многото причини да я обичаме толкова много.
И така, днес правим торта с топки Nutella , която буквално ще ви отнесе с вкуса си! Ето и рецептата за безподобно вкусна торта с топки течен шоколад :
Торта с топки Нутела
Продукти:
За тестото за торта:
8 белтъка
1½ чаши захар
2 ч. л.
⅔ чаша прясно мляко
⅔ чаша растително масло
2 чаши брашно
1 ч.л. бакпулвер
Освен това:
течен шоколад (Нутела)
какао на прах
формички за лед с кръгла форма
форма за печене с ринг
Приготвяне:
1.1 Напълнете с лъжица течния шоколад във формичките за лед и замразете.
1.2 Загрейте фурната на 180 ° С. Разбийте белтъците със захарта, млякото, екстракта от ванилия и растителното масло до пенливост, след което внимателно добавете брашното и бакпулвера. Изсипете тестото в намазнена форма за печене с пръстен.
1.3 Извадете формичките за лед от фризера, извадете топките Nutella от формите и ги оваляйте в какао на прах.
1.4 Използвайте вилица, за да натиснете топките течен шоколад в тестото във формата.
Печете тортата за 40 минути в загрятата фурна, оставете да се охлади и поръсете с пудра захар отгоре.
Щом я разрежете, ви очаква най-вкусната изненада!