Тези сочни, нежни и вкусни тиганички от тиквички и разтопен кашкавал ще се харесат както на възрастните, така и на децата. Идеални са за похапване по всяко време на деня и вкусът им никога не омръзва. Ето колко лесно се правят безподобно вкусните мекички от тиквички :
Мекички от тиквички с разтопен кашкавал
Продукти:
450-500 гр.тиквички
пресен копър и магданоз на вкус
120 гр.
60-80 гр. лук
50-70 гр. кашкавал
1 яйце
1 скилидка чесън
няколко супени лъжици брашно
сол, черен пипер на вкус
олио за пържене
Приготвяне:
Измийте и нарежете ситно пресните подправки. Настържете кашкавала.
Всички зеленчуци трябва да бъдат обелени и след това настъргани. Смесете ги в купа, добавете сол и разбъркайте. Оставете ги да престоят десет минути и след това ги изцедете от отделената течност.
Добавете настърган кашкавал, нарязаните на ситно зелени подправки и счукания чесън.
След това прибавете и яйцето, и разбъркайте.
Добавете две супени лъжици брашно с качул и объркайте всичко много добре. Ако тестото се получи течно, тогава добавете още една лъжица брашно.
Загрейте олио в тигана и щом достигне нужната температура, започнете пърженето на тиквените мекички. Разпределете по една супена лъжица от зеленчуковото тесто, леко сплескайте отгоре и пържете от двете страни до златисто на умерен огън.
Отцедете готовите мекички върху домакинска хартия и поднесете със сос по желание.
Да ви е сладко!